Sünnet Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar




Sünnet Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar
 
1) Eğer Sünnet Bölgesi Küçük Çocuklarda Kaka İle Kirlenirse Yıkama Tarihini Beklemeden Hemen Yıkayabilirsiniz. Böyle Bir Durum Söz Konusu Değil İse 5 Gün Yıkama Yapmayınız, Sadece Silerek Temizleyiniz, Yıkama Başladığı Andan İtibaren 2 Gün Sabunlamayınız 2 Gün Sonra Sabunlayabilir Hafifce Lifleyerek Yıkayabilirsiniz. 
 
2) Sünnet Bölgesine Aksi Söylenmedikçe Birşey Sürmeyiniz.
 
3) Dikişte Kullanılan Malzemeler Kendiliğinden Eriyen Dikişler Olduğu İçin Ayrıca Dikiş Alma İşlemine Gerek Yoktur.
 
4) Sünnetin İlk Günü Size Doktorunuzun Önerdiği Ağrı Kesici İlaçları Tarif Ettiği Şekilde Akşam Yatana Kadar Düzenli Olarak Veriniz, Çocuk Gece Uyuduktan Sonra Rahat İse Uykusundan İlaç Vermek İçin Uyandırmayınız, İkinci Gün Ve Sonrasında Ağrı Yoksa Ve Rahat İse Ağrı Kesici Vermenize Gerek Yok.
 
5) Sünnet Bölgesinde 10-15 Gün Kadar Şişlik, Şekil Bozukluğu, İğne Yapılan Yerlerde Morluklar Ve Beyaz/Sarı Renkli Akıntılar Görülebilir, Beklenen Birşey Olduğu İçin Telaşlanmayın. Yıkama Başladıktan Birkaç Gün Sonra Geçecektir. Çok Nadir Olarak Sünnet Yerinde Kanama Olabilir, Böyle Bir Durumla Karşılaşırsanız Önce Kanama Olan Yerin Üzerine 5 Dk Boyunca Temiz Bir Bezle Baskı Uygulayınız Eğer Akıntı Durmazsa Derhal Doktorunuzu Arayınız. Telefonum 7/24 Açıktır.
 
6) Çok Nadir Olarak Bazı Çocuklar Korktuğu İçin İdrar Yapmak İstemeyebilirler. Böyle Bir Durum Var Ve Çocuk Huzursuz İse Bir Sıcak Su Torbasını Pipinin Hemen Üst Kısmına İdrar Torbasının Üzerine Bir Süre Koyarsanız Ve Bu İşlemi Birkaç Kez Tekrar Ederseniz İdrar Torbası Gevşer Ve Çocuğun Rahatlıkla İdrarını Yapmasını Sağlamış Olursunuz.
 
                                                                                                                           Dr. Gündüz  Köymen
                                                                                                               Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı
 
 
X